Voor Kinderen en jongeren

 

 
Er bestaat heel veel goede literatuur over autisme. Maar zelden schrijven jongeren met autisme over  hun eigen ervaringen. Daarom is het boek van Seppe zo uniek. Seppe is een (leuke) jonge met autisme, die over zijn eigen beleving van autisme schrijft. Het is een eerlijk, mooi en interessant boek!
In dit boek beschrijft Seppe een aantal problemen waar hij het vaak moeilijk mee heeft. Het boek bevat nuttige tips voor jongeren met ASS, beschrijvingen vanuit het standpunt van de ouders en een meer algemene situering van de ASS problematiek door een psychotherapeute.
 
 
 
Titel: Omgaan met een autismespectrumstoornis                              
Auteur: Seppe van Dongen
Aantal pagina's: 42
geïllustreerd: nee
uitvoering/formaat: paperback 12,5 x20 cm
ISBN:978-94-022-2064-3
Verschijningsdatum: 9 oktober 2015
Vaste prijs: 12,95
 
 
 

 

 

Een stukje uit het boek:

Broers en zussen zijn soms lastig maar soms ook heel handig. Je hebt een band met ze en je maakt vaak ruzie en jullie schelden elkaar soms zelfs uit!Maar dat vergeef je ze sneller omdat je een sterke band hebt.


Eigen verhaal: Ik maak vaak ruzie met mijn broer of zus maar wij vergeven elkaar redelijk snel maar soms is dat wel moeilijk als ik heel hard ruzie met ze heb.

Tip: Vergeef elkaar altijd zo snel mogelijk! Probeer ook een beetje rekening te houden met hen. Als je aan het spelen bent, beslissen ze ook graag hoe en wat er gespeeld wordt.

Mama en papa: Voor iemand met ASS is het niet altijd leuk om nog broers en zussen te hebben. Broers en zussen spelen dikwijls andere spelletjes dan dat je in gedachten had. Op voorhand bespreken hoe een spel gaat verlopen kan dan een oplossing zijn. Als je tegen elkaar vriendelijk kan zeggen wat je leuk vindt en wat niet, dan zullen er veel minder ruzies van komen. Het moeilijkste van al is om ook rekening te houden met wat de ander wil en soms een toegeving te doen. Daarvoor moet je proberen om even te denken ‘in het hoofd’ van je broer of zus, even doen alsof je één van hen bent. Dat is nu net één van de dingen die erg moeilijk zijn voor iemand met ASS, maar blijven oefe-nen en je vooral proberen niet boos te maken als het niet direct lukt.